Welkom terug! Als je dit leest ben je klaarblijkelijk geïnteresseerd, of misschien wel geïnspireerd geraakt door het vloggen. Vloggen is één manier om video in te zetten, maar er zijn er nog meer. In dit artikel bespreken we per sociale media platform welke manier van video het meest geschikt is om in te zetten voor jouw bedrijf.  

Facebook

Op Facebook kom je ontzettend vaak video’s tegen. In eerste instantie is deze video zonder geluid tot je er op klikt, echter doet 85% van de mensen dit niet. Wat voor video je dus ook maakt, zorg ervoor dat je door middel van het beeld de kijker boeit. Echter biedt Facebook tegenwoordig ook de mogelijkheid om gemakkelijk ondertiteling toe te voegen, deze verdwijnt weer indien je op de video tikt om het geluid aan te zetten.

Graphics Interchange Format is een korte video die constant in een loep blijft spelen. Met memes op Facebook kun je gemakkelijk een groot bereik halen aangezien mensen hun vrienden taggen onder de meme.

Als bedrijf kun je een gewaagde stap zetten en een meme maken gerelateerd aan jouw bedrijf. Toevallig kwam ik vanochtend een interessant voorbeeld tegen op mijn tijdlijn, namelijk Goede Tijden Slechte Tijden. Oké, GTST is dan wel geen op zichzelf staand bedrijf, maar het is wel een professionele soapserie die al tientallen jaren mee draait, daar verwacht je het niet van als ze opeens modern meedraaien op sociale media.

Dus mogelijkheden genoeg op Facebook, als het de kijker maar boeit, en ik geval van een meme, houd het herkenbaar voor je doelgroep. #relatable

Snapchat

Over Snapchat heb ik maar één ding te zeggen, eigenlijk twee, maar datgene komt pas ter sprake in deel 3 van deze blogserie.

Snapchat is dé plek om jouw dag te laten zien door de ogen van je telefoon. Met 2 tikken of maximaal 10 seconden kun jij aan de wereld laten zien wat je momenteel aan het doen bent via een foto of video. Waarom zou je dat als bedrijf ook niet doen? Open die front camera en laat vloggend zien waar je bedrijf momenteel mee bezig is, belangrijk hierbij is dat je hier wél je telefoon verticaal houdt.

Instagram

Voor Instagram geldt grotendeels hetzelfde als voor Facebook. Aangezien Facebook tegenwoordig ook eigenaar is van Instagram worden dezelfde platformen zoveel mogelijk op elkaar afgesteld zodat de gebruiker optimaal kan schakelen tussen beide platformen. Echter vertoont Instagram ook trekjes van Snapchat met de functie Instagram stories, deze toepassing heeft precies dezelfde functies als Snapchat’s Jouw Verhaal.

Dumpert

Als laatste bespreken we Dumpert, er zijn natuurlijk nog veel meer sociale media platformen, maar dit zijn momenteel de meest relevante platformen. En Dumpert, tja, die moet ik toch even aanhalen aangezien ik de website ter sprake bracht in de vorige blog en er valt ook wel het één en ander over te zeggen..

Op Dumpert staan afbeeldingen en video’s om je te vermaken, te laten lachen of je te laten verbazen. Indien je als bedrijf een video maakt die niet helemaal lekker valt op het internet, dan kun je ervan uit gaan dat ‘ie belachelijk gemaakt wordt op Dumpert.

Nu wil ik de mensen op Dumpert niet helemaal schaden, ze bezitten namelijk ook een sympathieke kant; indien je een kwalitatief sterke video op het internet plaatst, is de kans ook aanwezig dat hij op Dumpert verschijnt en dat mensen daar zeer te spreken zijn over je video.

Maar natuurlijk is Dumpert recentelijk in een slecht daglicht gezegd vanwege de vrouwonvriendelijke kreten die daar worden uitgelaten waardoor adverteerders wegblijven van de website.

Over adverteren gesproken, in de laatste blog van deze blogserie is dat het onderwerp dat ter sprake zal komen. Tot dan!