Een doelgroep voor ieder product

Stel u heeft een prachtig product: u maakt de lekkerste zandkoeken van heel Utrecht. U weet dat, een klein groepje buurtbewoners weet dat en een enkele culinair recensent is hiervan op de hoogte. Maar de meeste Utrechters weten van uw bestaan niets af! Daarom lijdt u grote verliezen. Dat zorgt voor grote stress: dagelijks moppert u tegen uw partner dat u de beste koeken van Utrecht produceert, maar niemand het ziet. Wat te doen?

Marketing

Welkom in de wereld van marketing, een specialisatie die zich bezighoudt met de vraag hoe ervoor  te zorgen dat iedereen die mogelijk geïnteresseerd is in uw product, hier ook daadwerkelijk mee in aanraking komt. Dat gebeurt door middel van billboards, reclames in kranten of op televisie en soms zelfs op banners die met vliegtuigen door de lucht worden getrokken. Tegenwoordig brengen mensen echter steeds meer tijd online door. Daarom is digitale marketing nu dé manier om mensen op de juiste manier én het juiste moment te verbinden met uw bedrijf.

Digitale Marketing

Maar wat is digitale marketing? Dat is een overkoepelende term voor alle marketing die online is. Concreet betekent dit het promoten van uw bedrijf of product door middel van online kanalen en concepten zoals een website, zoekmachineoptimalisatie, digitaal adverteren, blogs en natuurlijk social media. Maar wat houden deze verschillende digitale marketingvormen precies in? We lopen de bekendste digitale marketingmiddelen- en tactieken even kort langs.

Content marketing

Bij Content Marketing wordt waardevolle, relevante en consistente content gecreëerd om mogelijke klanten aan te trekken, te behouden en deze uiteindelijk te interesseren voor het product of de dienst die u aanbiedt. Het is dus eigenlijk een manier om een relatie op te bouwen met uw klant. Een concrete manier waarop dat tegenwoordig gebeurt, is het onderhouden van een blog waarin u de klant op de hoogte houdt van het reilen en zeilen binnen uw bedrijf en branche.

Social media marketing

Social media zijn tegenwoordig niet meer uit ons leven weg te denken. We klikken, taggen en liken erop los. Nu we zoveel tijd op social media doorbrengen, is een goede marketingstrategie voor uw bedrijf hier noodzakelijk. Het potentiële bereik is simpelweg enorm. Met gerichte en kostenefficiënte advertenties en zakelijke leads op Linkedin en YouTube, en promoted posts op Facebook, kunt u precies de mensen bereiken die u wilt. Social Media Marketing is in dit digitale tijdperk bovendien een goed middel om direct de interactie met uw klanten aan te gaan. Op deze manier is het mogelijk klanten steviger aan uw bedrijf te binden. Verder is het goed om op te merken dat we social media gebruiken voor zowel vriendschappelijke als zakelijke relaties. Daarom is social media marketing geschikt voor B2C én B2B marketing.

Influencer marketing

Deze vorm van marketing maakt gebruik van iemand die een grote doelgroep sterk aanspreekt en daarom hun (koop)gedrag kan beïnvloeden. Dit gebeurt meestal via social media. Een influencer met veel volgers kan bijvoorbeeld een foto op instagram zetten waarin hij/zij een polo van Ralph Lauren draagt. Deze komt zo bij zijn/haar volgers terecht, die daardoor tot aankoop van datzelfde shirt kunnen worden verleid. Bekende Nederlandse influencers zijn bijvoorbeeld Linda Tol, Anna Nooshin en Yara Michels. Op hun instagram kunt u precies zien hoe influencer marketing in zijn werk gaat.

Search Engine Optimization (SEO)

Een laatste marketing tactiek die we moeten bespreken is Search Engine Optimization (SEO). Zoekmachineoptimalisatie is het optimaliseren van een website door het verbeteren van interne en externe factoren (denk aan: techniek, content, autoriteit) met als doel het bezoek aan de website of app vanuit zoekmachines te verhogen. Dat gebeurt omdat de website door SEO bij relevante zoekwoorden veel eerder terug te vinden is bij de zoekresultaten. Indien u hier gebruik van maakt, zult u dus vele malen beter te vinden zijn omdat u veel eerder naar voren komt bij zoekopdrachten. Als u bijvoorbeeld een marketingbedrijf heeft dat gespecialiseerd is in social media marketing, dan kunt er via SEO voor zorgen dat mensen die googelen op ‘Social Media Marketing’, ‘hulp online marketing strategie’ of ‘of Facebook marketing’, u als een van de eerste opties vinden. Wellicht heeft u XYMS zo wel gevonden! Ook SEO is dus onontbeerlijk als u een marketingstrategie wil die daadwerkelijk zijn vruchten afwerpt.

Waarom Digitale Marketing?

U hebt kunnen zien hoeveel facetten digitale marketing kent. En u zult inmiddels ook snappen dat een online marketing strategie in dit digitale tijdperk niet mag ontbreken voor elk bedrijf dat serieus geïnteresseerd is in het bereiken van zijn volledige potentieel. Er is echter nog een voordeel aan digitale marketing. In tegenstelling tot offline marketing, kunt u met digitale marketing namelijk de resultaten van uw marketingstrategie zien. Als je een billboard langs de snelweg plaatst, is het heel moeilijk in te schatten hoeveel mensen uw advertentie hebben gezien, en nog veel lastiger om te achterhalen in hoeverre dat mensen tot kopen heeft aangezet. Maar met digitale marketing kun je de Return on Investment (ROI) van vrijwel al uw marketinginspanningen meten, zoals bijvoorbeeld: het aantal websitebezoekers per maand, het aantal leads per maand en het aantal conversies per blog of landingspagina. Met de juiste tools, is dat allemaal inzichtelijk te maken.

Een bijkomend voordeel is dat u als bedrijf ook een goed inzicht krijgt waar eventuele verbeterpunten zitten. Als u er bijvoorbeeld achter komt dat u nauwelijks via zoekmachines gevonden wordt, weet u dat u moet werken aan de SEO. Het spreekt vanzelf dat XYMS dit alles in een handomdraai inzichtelijk voor u maakt en u helpt met het optimaliseren en bijsturen van uw marketing strategie.

XYMS

Dat is een goed bruggetje naar ons bedrijf. XYMS is hét data-driven marketingbureau. Wij verbeteren marketingprestaties middels ons Marketingalgoritme®, de nieuwe standaard in digitale marketing. We volgen vier doeltreffende regels: plan, collect, process en execute. We maken een objectieve 0-meting om de huidige prestaties te beoordelen. Vervolgens bepalen we realistische, maar ambitieuze marketingdoelen. Daarna (ver)bouwen we de meetinstallatie zodat de juiste data worden verzameld. En dan verwerken we deze data naar visualisaties zodat er informatie ontstaat. Deze informatie vertalen we tot slot naar actie: betere marketinginspanningen op basis van data.

Spreekt u dit aan en wilt u ook een optimaal functionerende online marketing strategie? Of bent u nieuwsgierig en heeft u nog vragen? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

Geschreven door

Steven Vrolijk
Steven VrolijkContent Marketeer
Steven is bijna meester in de rechten. Tijdens de bachelorfase van de studie heeft Steven veel moeten schrijven en dit beviel hem goed. Na wat juridische werkzaamheden te hebben verricht bij XYMS werd bij hem enthousiasme gewekt voor de marketingbranche. Nu is Steven content writer en juridisch adviseur bij XYMS: een ideale combinatie! Steven houdt van doorpakken en zorgt voor kwalitatieve content.

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief

Lees ook onze andere artikelen:

Instructie: een gebruiker toevoegen aan WordPress

maart 19th, 2019|0 Comments

Wat is WordPress? WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS), een systeem waar je eenvoudig een website op kan bouwen. Een CMS beschikt over een controlepaneel waar iemand de website kan beheren en aanpassen naar wens, zonder [...]

Facebook Business Manager: hoe, wat en waarom?

oktober 26th, 2018|0 Comments

Facebook Business Manager Wat is Facebook Business Manager? Met Facebook business manager maakt u een profiel afzonderlijk van uw persoonlijke Facebook-profiel, om uw pagina’s en advertentieaccounts te beheren. Ook biedt het [...]

  • XYMS logo aan de muur - XYMS marketing Utrecht

Vacature: datagedreven marketeer

augustus 29th, 2018|0 Comments

Ben jij onze nieuwe datagedreven marketeer? We zoeken niet één, maar drie (!) datagedreven marketeers die verstand hebben van online marketing. We werken volgens het MarketingAlgoritme, dat is een door ons ontwikkelde methode om [...]

Load More Posts

Deze organisaties maken gebruik van het MarketingAlgoritme®