Een vernieuwde website, een nieuw crm-systeem en meer klantaanvragen

Over Excentr

Excentr is een jonge Nederlandse fabrikant van innovatieve reinigingsmachines. Sinds begin 2015 zijn zij wereldwijd actief en vertellen zij over de ‘Excentr methode’ aan professionals, voornamelijk in de schoonmaakbranche. Het verhaal van Excentr is werkelijk uniek. Om ervoor te zorgen dat een groter deel van de wereld het verhaal hoort, hebben zij ons ingeschakeld.

XYMS is in 2019 verantwoordelijk geweest voor het marketingplan, architectuur van het crm-systeem en de implementatie van het MarketingAlgoritme. De concrete opdracht was: zorg ervoor dat onze propositiebekendheid en het aantal verkoopkansen voor de Salesafdeling drastisch toeneemt.

Werkwijze

Zo’n opdracht begrijpen we donders goed. We kozen voor de groeistrategieën ‘marktontwikkeling’ en deels ‘marktpenetratie’. We begonnen met enkele werksessies waarin we het bedrijf leerden kennen. Wat zijn de normen en waarden, de doelstellingen en de wensen? Waar ligt het unieke, het onderscheidende vermogen? Vervolgens hebben we een marktverkenning gedaan om erachter te komen waar kansen en bedreigingen liggen. Hoe ziet de markt eruit, wat zijn de klantbehoeften, wie zijn de belangrijkste spelers?

Nadat we de sterke en zwakke punten en de kansen en bedreigingen scherp hadden, ontwierpen we een klantreis die past bij de wensen en behoeften van de klant. Na een aantal invloedrijke beslissingen genomen te hebben, kon de ontwikkeling van de nieuwe digitale presentatie beginnen. Ook trainde XYMS het team om met de nieuwe systemen en processen te werken, zodat het werk beter gestroomlijnd is.

Resultaten

In enkele maanden hebben we de website opnieuw vormgegeven. De teksten zijn zo herschreven dat  de unieke oplossingen die Excentr biedt, beter tot hun recht komen. De site is geïntegreerd in het nieuwe crm-systeem en marketing automation is voor het belangrijkste gedeelte toegepast.

De markt reageerde zoals verwacht; met veel positieve feedback van klanten en meer aanvragen via de website.

Voortgang

Er wordt gewerkt aan een (inter)nationale marketingstrategie, maar om verschillende redenen verklappen we daar nu nog niet te veel over. Stay tuned!