Hoe maak je een logistiek bedrijf schaalbaar en vergroot je de omzet?

FWD Logistics huurde XYMS in om de organisatie schaalbaar te maken. De digitale infrastructuur was onderontwikkeld en leadgeneratie was sterk afhankelijk van mond-tot-mondreclame.

Over FWD Logistics

FWD Logistics zorgt ervoor dat verzendbehoeften op een ontspannen manier worden opgevangen. Het logistieke bedrijf voorziet je van alle nodige transparantie, bijstand en uitleg die je ooit nodig zult hebben. Heb je dat niet nodig, dan zorgt FWD dat de zending arriveert op de plaats waar het moet zijn, op het tijdstip dat het er moet zijn.

Doelstellingen

Johan Cornet, de eigenaar van het bedrijf, had een duidelijk doel: verhoog mijn omzet flink. Hij had op dat moment geen gewenste oplossingsrichting. Wij hebben hem voorzien van strategisch advies en hebben aangetoond dat om zijn doel te halen, de organisatie schaalbaar moest worden en gebruik moest maken van de digitale economie.

Werkwijze

Om FWD meer schaalbaar te maken, kozen we voor een complete digitale transformatie. We onderzochten de markt, schreven een marketingplan, namen de website op de schop, ontwierpen een crm-systeem en richtten die in, verzamelden en analyseerden data en zetten vervolgens online marketingcampagnes op via onder andere Google Ads.

Resultaten

Het marketingplan heeft zijn vruchten afgeworpen. Het doel is gehaald. De organisatie voldoet aan marktstandaarden op het gebied van digitale infrastructuur: er is een slim crm-systeem, een basiswebsite die vindbaar is en leads genereert en er draaien campagnes die vrij rendabel zijn. De eigenaar heeft extra personeel aangenomen om de werkdruk te verlagen. En, voor de klant het belangrijkste: de omzet is substantieel gestegen.

Wordt vervolgd..

De komende tijd gaan wij inspanningen leveren om FWD internationaal te laten groeien. We gaan content en campagnes maken om de markt in Aziƫ en de Verenigde Staten te bereiken. Het team wordt opgeleid om te werken met slimme marketingsystemen die hun processen automatiseren en hun slagingspercentage verhogen.