Marketingmanagement op een nieuwe manier

Een interne marketingmanager is naar ons idee vaak overbodig, wij denken dat wij marketingmanagement slimmer kunnen.

Waarom neem je marketing niet serieus?

Een greep uit willekeurige Linkedin vacatures: Marketingmanager. Teamleider marketing en communicatie. Commercieël manager. Eindbaas marketing. Growth officer. Projectmanager Marketing & Communicatie. Een hoop verschillende functietitels met elk zijn eigenaardigheden, maar allemaal met tenminste één ding gemeen:

Bedrijf X zoekt iemand die (een deel van) de marketingafdeling kan aansturen.

Wij hebben in het verleden veel verschillende vormen van een “marketingmanager” gezien. Grotere bedrijven hebben het vaak beter voor elkaar, maar die hebben ook het budget om één of meerdere dedicated en ervaren marketingmanagers fulltime in te kunnen zetten. Binnen het MKB gaat dat vaak anders. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een salesmanager die tevens fungeert als marketingmanager;
 • Een commercieël directeur die ‘ook wel wat met marketing kan’;
 • Een junior marketeer die in z’n eentje verantwoordelijk is voor de marketing van een bedrijf met € 500.000,- omzet per jaar;
 • Een ondernemer die zich bezighoudt met groei maar daar eigenlijk geen tijd voor of verstand van heeft.

Wederom een breed scala aan verschillende smaken, maar ook allemaal met twee overeenkomsten: de “marketingmanager” is geen ervaren marketeer, en beschouwt het eigenlijk als nevenfunctie naast de hoofdfunctie. Dit zorgt er in negen van de tien gevallen voor dat marketing, groei en de generatie van conversies achter begint te lopen. Dat er problemen of vraagstukken opkomen waar niemand echt weet hoe deze opgelost moeten worden. Dat er verwachtingen zijn die niet waargemaakt kunnen worden. Of dat er zo’n chaos ontstaat dat de afdeling zowel financieël als outputgerelateerd niet efficiënt is.

Oftewel: deze bedrijven nemen marketing niet serieus genoeg. En halen er dus ook niet uit wat erin zou kunnen zitten.

Marketingmanagement van XYMS maakt jouw organisatie klaar voor de toekomst

Marketingmanagement van XY Marketing Solutions maakt het mogelijk om marketingmanagement goed te doen. Onze dienst is gericht op het aanpakken van jouw marketingprobleem en/of uitdaging. Om de beschikbare data uit jouw organisatie en branche samen te brengen, te analyseren en daaruit gerichte en creatieve oplossingen te laten ontstaan. En natuurlijk op het aansturen van alle benodigde schaakstukken om dat goed, snel en slim te kunnen doen. Wij denken namelijk dat het voor elke onderneming mogelijk is om een unieke en winstgevende plek in de markt te vinden. En marketingmanagement van XYMS helpt jou om die positie stevig in te nemen.

Deliverables van XYMS marketingmanagement

Daarbij is ons hoofddoel om jouw organisatie beter te maken in marketing. Je moet als ondernemer of directeur namelijk accepteren dat jouw unieke plek in de markt nooit permanent is ingenomen. Technologische of culturele ontwikkelingen komen en gaan op ongekend tempo. Nieuwe of bestaande concurrenten kunnen met een verbeterd of gestroomlijnd product in één klap de dynamiek op de markt veranderen. Jouw dienst of product kan binnen een paar maanden overbodig worden. Zelfs als je eerst een comfortabele unieke plek op de markt innam.

Wij vinden het daarom belangrijk om jouw marketingafdeling, en in het verlengde de hele organisatie, te helpen om hierop voorbereid te zijn. Om te zorgen dat de processen flexibel en scherp worden én blijven om zo stabiele groei te realiseren. Om antwoorden te vinden op die ontastbare marketingproblemen die voor elke organisatie anders zijn. Wij lossen deze op attente en slimme wijze op; een antwoord en een werkwijze die bij jou past. Bewijs nodig? Hieronder een kleine greep uit een aantal van onze ‘Marketing Solutions’:

 • Een duidelijke propositie & meer leads voor Greendish

  Greendish dacht een allround marketeer nodig te hebben. Na een gesprek over doelstellingen kwamen we erachter dat er grotere uitdagingen waren.

  Lees meer
 • Hoe Drop&Go optimaal hun marketingkanalen kon benutten

  Heb je maar beperkte middelen? Wij hielpen Drop&Go om die optimaal te benutten.

  Lees meer
 • Het vergroten van het aanbod van LeaseMediator

  Eén van de grootste uitdagingen voor Leasemediator was het opzetten van een consistente stroom van aan te bieden contracten. XYMS schoot te hulp met Marketingmanagement.

  Lees meer
 • Marketingmanagement zorgt voor resultaat bij Stichting Siriz

  Marketing voor een stichting, hoe ziet dat eruit? Doelen, dashboards en taken met deadlines; wij doen het al jaren voor Stichting Siriz.

  Lees meer

Wat kan Marketingmanagement voor jou betekenen?

Marketingmanagement van XYMS betekent het aanpakken van je dagelijkse én meer lange-termijn problemen. We landen in jouw marketingafdeling en zorgen ervoor dat er orde in de chaos geschapen wordt. Zodat iedereen weet wat er moet gebeuren en wat er wordt verwacht van de marketingafdeling. Dat doelen, taken en deadlines helder zijn, dat er verantwoording over het presteren gegeven kan worden. Met ons aan het stuur gaat jouw marketingafdeling efficiënt en doelgericht échte resultaten afleveren.

Terwijl we alles op scherp zetten, duiken we ook de strategie in. We willen weten wat jouw uitdagingen zijn, welke problemen er aangepakt moeten worden om succes te halen & om Quick Wins te genereren. We willen weten welke paden voor jouw organisatie het meest kansrijk zijn, hoe we het beste uit onze samenwerking kunnen halen. Dit doen we door jouw branche- en organisatiekennis te versterken met onze strategische & commerciële marketingkennis. Door onze eigen methode kunnen we erg snel de uitdagingen en kansen voor jouw organisatie uitgraven. En tegen de tijd dat we die helder hebben, staat je marketingafdeling klaar om snel aan de slag te kunnen.

Onze visie: zowel denken als doen. Een marketingmanager die jouw marketingafdeling ondersteunt met een veelzijdig team van experts. Met datagedreven inzichten die zorgen voor snelle verbeteringen. Dat maakt jouw organisatie beter in marketing!

Prijzen XY Marketing Solutions kosten

Marketingmanagement van XYMS is een dienst die wij continu doorontwikkelen. Het is niet helemaal wat de markt gewend is, maar wij geloven dat het beter is dat alle alternatieven op het gebied van marketingmanagement. Om jou kennis te laten maken met het Nieuwe Marketingmanagement, bieden wij een Pilot van onze dienst aan: drie maanden lang dagelijks opzegbaar. En na deze pilot is onze dienst zelfs maandelijks opzegbaar. Je zit nergens aan vast en kan vrijblijvend marketingmanagement van XY Marketing Solutions proberen. Meer weten? Lees het artikel over de Management Pilot of vraag een vrijblijvend & gratis adviesgesprek aan met één van de ondernemers achter XY Marketing Solutions:

  • Marketingmanagement volgens een bewezen systeem
  • Specifieke oplossingen voor jouw unieke problemen
  • Hands-on marketingmanagement door een ervaren marketingleider
  • Strategisch plan om snel jouw doelen realiteit te laten worden
  • Data-gedreven inzichten om Quick Wins te definiëren
  • Partners met de beste uitvoerende experts in de branche
  • Voordeliger én beter dan een eigen marketingmanager
  • Wij maken jouw organisatie beter in marketing