Holland Sport Systems: solide groei door een strategische transformatie

Doelstellingen:
> Strategische focus
> Marktdiversificatie
> Efficiënte marketing

holland sport systems tribune

Dit is Holland Sport Systems

Holland Sport Systems, opgericht in 2007, is een bedrijf dat zich specialiseert in de inrichting van sportaccommodaties en kleedruimtes. Hun reis begon toen oprichter Jos Martens in 2000 een golfbaan bezocht en de behoefte aan een opslagsysteem voor golftassen identificeerde. Dit leidde tot de creatie van de eerste golflocker, een product dat de basis vormde voor het bedrijf.

In de loop der jaren heeft Holland Sport Systems hun assortiment aanzienlijk uitgebreid met onder andere stevige en solide lockers in diverse soorten en maten, kleedkamerbanken, balltrolleys, kluisjes en tribunestoelen. Hun producten zijn inmiddels verkocht aan voetbal-, hockey- en golfverenigingen in Nederland, België en Duitsland. Met een focus op duurzaamheid en circulariteit, biedt Holland Sport Systems een breed scala aan producten aan scholen, sportclubs, verenigingen en overheidsinstanties, waarmee ze een belangrijke speler zijn geworden in de markt van sportaccommodatie-inrichting.

In maart 2023 kwam er een nieuwe eigenaar aan het roer, wat een nieuwe fase inluidde voor het bedrijf.

Andere branche, dezelfde uitdaging

XY Marketing Solutions (XYMS) stuit vaak op vergelijkbare uitdagingen bij bedrijven uit diverse sectoren, zoals blijkt uit de case van Holland Sport Systems. Dit bedrijf moest zijn marketingstrategie herzien en focussen op kernproducten zoals lockers, tribunes en buitenmeubilair. Deze noodzaak tot strategische heroriëntatie is niet uniek voor Holland Sport Systems; veel groeiende bedrijven kampen met soortgelijke problemen. De aanpak van XYMS, gericht op het identificeren en oplossen van kernproblemen met op maat gemaakte strategieën, was cruciaal voor het succes van Holland Sport Systems. Deze methodologie, effectief in diverse sectoren, onderstreept het belang van een gerichte aanpak voor het bereiken van marketingdoelen en het verbeteren van bedrijfsprestaties.

Ook op zoek naar het startpunt voor succesvolle marketing?

De Challenge van Holland Sport Systems

De primaire uitdaging voor Holland Sport Systems was het ontbreken van een heldere marketingstrategie, wat resulteerde in een versnipperde aanpak en inefficiënte bedrijfsvoering. Met een breed productassortiment gericht op diverse doelgroepen, waaronder sportclubs, scholen en overheidsinstanties, worstelde het bedrijf met het effectief richten van hun marketinginspanningen. Deze situatie leidde tot een gebrek aan focus en overbelasting bij de nieuwe eigenaar, die moeite had om de verschillende productlijnen – lockers, tribunes en buitenmeubilair – succesvol in de markt te zetten.

XYMS stelt zich flexibel op, goede en heldere communicatie

Het Projectteam van XYMS

Het projectteam van XYMS voor Holland Sport Systems bestond uit een dynamische combinatie van expertise. Sander Bogaard, de marketingmanager, nam de leiding in het sturen van de strategie en uitvoering. Hij werd ondersteund door Jasper van der Hulst, een ervaren marketingstrateeg, die cruciale inzichten en richting bood voor de verschillende productlijnen. Samen vormden zij een krachtig team, gericht op het ontwikkelen van een coherente en effectieve marketingstrategie die aansloot bij de unieke behoeften van Holland Sport Systems (en natuurlijk hun markt).

 • Sander - Coördinator

  Een succesvol project waar XYMS precies op de positie zit die ons past. Hierdoor hebben we de ondernemer inzicht gegeven over waar zijn omzet vandaan komt en hoe hij kan inspelen met de kansen in de markt.

 • Jasper - Strateeg

  Focus aanbrengen in een bedrijf dat zo breed is georiënteerd is niet eenvoudig. Blij dat het ons is gelukt de meest kansrijke scenario's voor groei te ontdekken en marketing daarop in te richten.

holland sport systems xyms stappenplan

De Oplossing voor Holland Sport Systems

Toen Holland Sport Systems geconfronteerd werd met de uitdaging van een versnipperde marketingstrategie, kwam XY Marketing Solutions (XYMS) in actie met een doordachte oplossing. Het project richtte zich op het herdefiniëren van de marketingaanpak van het bedrijf.

De eerste stap was het organiseren van een kick-off sessie om het kernprobleem te identificeren. Deze sessie onthulde dat de eigenaar zich wilde concentreren op drie hoofdproductgroepen: lockers, tribunes en buitenmeubilair. Deze focus was essentieel om de marketinginspanningen te stroomlijnen en de bedrijfsvoering efficiënter te maken.

Vervolgens werd een tweede werksessie gehouden om strategische opties voor elke productgroep te bespreken. Gezien de verschillende markten en doelgroepen voor elk product, was het cruciaal om een unieke strategie voor elke productgroep te ontwikkelen. De lockers, een kernproduct dat intern geproduceerd werd, kreeg bijzondere aandacht, gezien hun hoge waardering in de markt.

De uitkomst van deze sessies was een duidelijke strategische focus. Voor de lockers werd besloten om uit te breiden naar de Duitse en Belgische markten. Dit vereiste een herverdeling van het marketingbudget en een herziening van de marketingcampagnes om zich meer op dit product te concentreren.

Voor het buitenmeubilair werd een plan van aanpak (PVA) opgesteld en begon de ontwikkeling van een nieuwe website, gericht op duurzaamheid. De SEO-strategie werd ook herzien om de nieuwe marketingstrategie per productgroep te ondersteunen.

Deze strategische keuzes boden de eigenaar van Holland Sport Systems de nodige rust en duidelijkheid. Door zich te concentreren op de kernproducten en de marketinginspanningen dienovereenkomstig aan te passen, kon het bedrijf zich richten op wat echt belangrijk was. Dit leidde niet alleen tot een efficiëntere bedrijfsvoering, maar stelde de eigenaar ook in staat om beter gefocust te blijven op de groei en ontwikkeling van het bedrijf.

Holland Sport Systems x XYMS

De samenwerking tussen Holland Sport Systems en XY Marketing Solutions heeft geleid tot een significante transformatie. Met een heldere focus op kernproducten zoals lockers, tribunes en duurzaam buitenmeubilair, heeft het bedrijf zijn marketingstrategie geoptimaliseerd. De uitbreiding naar nieuwe markten en de herziening van de online aanwezigheid hebben een solide basis gelegd voor toekomstige groei. Deze strategische heroriëntatie heeft niet alleen de efficiëntie verbeterd, maar ook de bedrijfsrust en focus van de eigenaar versterkt, wat essentieel is voor het voortdurende succes van het bedrijf.

Ook benieuwd naar onze impact op jouw marketingafdeling?

  Sander-Bogaard

  • Effectief aangestuurde marketingafdeling
  • Mis geen kansen met het slimme XY Marketing Model
  • Toegang tot onze slimme tools & heldere dashboards
  • Meer impact door innovatie van jouw marketing