Marketingmanagement Pilot

Een match tussen organisatie en bureau is essentieel voor een geslaagde samenwerking. In drie maanden kunnen onze marketingmanagers die match creëren.

Laten we het drie maanden proberen!

vier usps pilot xyms marketingmanagement

Management in jouw organisatie moet een goede klik hebben met jouw identiteit, met je product en bovenal met jouw werkwijze. Dat geldt dubbel zo voor een externe manager. Aangezien onze Marketingmanagement dienst dusdanig ingrijpend kan zijn, willen wij zeker weten dat er een juiste klik is tussen jouw bedrijf, jouw marketingafdeling en niet te vergeten met jijzelf.

Daarom bieden wij aan dat we beginnen met een pilot van drie maanden. Genoeg tijd om aan elkaar te wennen en ook alvast het broodnodige werk te verzetten. En in deze periode is onze dienst dagelijks opzegbaar. Wij hebben namelijk het volste vertrouwen dat Marketingmanagement iets moois voor jouw organisatie kan betekenen, maar we snappen ook heel goed dat jij moet wennen aan onze manier van werken.

Vraag een offerte aan

De eerste maand van de Management Pilot: onboarding en het kernprobleem

Strategisch canvas model xyms marketingmanagement

In de eerste maand van onze samenwerking steken wij al onze inzet in het uitzoeken van één kernvraag: welke marketingproblemen of uitdagingen zijn er in jouw organisatie?

Om een zo goed mogelijk antwoord op deze complexe vraag te kunnen formuleren, werken wij volgens een bewezen systeem. Het XY Marketing Canvas helpt ons om binnen de eerste vier tot vijf weken alle cruciale informatie te verzamelen die nodig is. Met het XY Marketing Canvas inventariseren we de belangrijkste eigenschappen van jouw organisatie, doelen, strategie, marketingafdeling, de markt waarin je opereert, de huidige marketingmix en de beschikbare marketingafdeling.

Wij vinden namelijk dat je een probleem eerst moet begrijpen voordat je het op kan lossen. We zitten niet stil in de eerste weken: we maken kennis met alle relevante personen voor de marketing van jouw organisatie en zoeken uit wat je tot nu toe hebt gedaan en hoe effectief dat was. Zo bereiden wij ons voor op slim en efficiënt marketingmanagement.

Zodra het Kernprobleem scherp in beeld is, plannen we met jou een afspraak om te bespreken hoe groot de uitdaging is (scope) en geven we een indicatie van wat je nodig hebt (tijd/geld/expertise) om de uitdaging aan te gaan. Door dit proces zorgen we dat de slagingskans van je investeringen in marketing veel hoger zal zijn.

Management Pilot: Maand 2 en verder

XYMS marketingmanagement marketingmeetmodel

Zodra we de kernvraag, scope en beschikbare resources afgestemd hebben, stappen we echt als manager je organisatie in.

Marketingmanagement van XYMS bestaat uit een drietal hoofdonderdelen: Strategie, Coördinatie en Data Management. Afhankelijk van de kernvraag en de scope van het project, zetten we deze op verschillende niveaus in.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jouw organisatie al een hele scherpe strategie heeft, maar dat er tegelijkertijd een gigantische data-uitdaging ligt. Dan zorgen wij ervoor dat er in jouw project minder vaak een strateeg aangesloten wordt, maar dat een data specialist zich meer met het project gaat bemoeien.

Door deze drie vormen van management flexibel toe te passen, kunnen we jouw marketingafdeling effectief aansturen met strategische- en datagedreven beslissingen.

Daarbij hoort ook natuurlijk toegang tot onze drie bijhorende Marketingdashboards! Het XY Marketing Canvas wordt in een online omgeving continu aangevuld, we zetten een digitaal Coördinatie Dashboard op om jouw marketingafdeling samen te kunnen laten werken en last-but-not-least: op basis van ons eigen XY Marketing Meetmodel bouwen we een data-dashboard waarin je in één oogopslag kan zien hoe jouw marketingafdeling presteert en of de KPI’s gehaald worden.

Met behulp van deze drie digitale omgevingen heb je altijd controle over het functioneren van jouw eigen marketingafdeling, en kunnen wij heel efficiënt de wagen besturen.

Wie "doet" eigenlijk de marketing?

XYMS marketingmanagement beheer model forest grid dashboard

Als marketingmanager willen wij onafhankelijk advies kunnen geven. Dat we kunnen rapporteren en bijsturen op basis van prestaties, niet op basis van eigen portemonnee. Bureaus die zowel de uitvoer als de rapportage doen, zullen ook snel hun eigen diensten aanbevelen. En dat is niet altijd goed voor jouw organisatie. Daarom hebben wij een beslissing genomen: marketinguitvoer doen wij niet. 

Wel weten we welke partijen je het beste kan inzetten voor bepaalde uitvoerende klussen. Wij werken samen met de beste experts op het gebied van SEA, SEO, socials, PR, branding, mailmarketing, noem het maar op! Onze partners weten hoe wij werken: op basis van prestatie en voor een eerlijk tarief.

Heb je al een eigen uitvoerende partij of interne medewerkers die goed zijn in een bepaalde vorm van marketing? Geen probleem, die nemen we met hetzelfde gemak mee in onze werkwijze!

Tijdens de Marketingmanagement Pilot sturen we alle interne en externe marketeers aan op basis van KPI’s, taken, deadlines en verwachtingen. Met behulp van het door ons ontwikkelde Forest Grid zoomen we in op de meest kansrijke Quick Wins, zodat je snel resultaat zal zien. En met behulp van de eerder genoemde digitale management-omgeving managen we het succes van de gehele marketingafdeling; hoe groot of klein die ook zal zijn.

Wat vragen jullie voor een pilot van drie maanden?

Een normale pilot kost in de eerste maand altijd € 1734,- excl. BTW. Daarin kunnen we volgens ons eigen systeem het Kernprobleem in de eerste maand uitzoeken. Op basis van de scope van het Kernprobleem en de benodigde tijd tot het oplossen daarvan, doen we daarna een voorstel voor hoeveel Marketingmanagement je nodig zou hebben. Meer Marketingmanagement bieden we alleen maar aan als we denken dat jouw Management-uitdaging groot genoeg is, of als je de oplossingsperiode kort wilt houden.

Hoe dan ook, voor € 1734,- per maand heb jij toegang tot een ervaren marketingmanager die jouw organisatie beter maakt in marketing door middel van inzichtelijke dashboards en een bewezen systeem.

Kosten XY Marketing Solutions marketingmanagement pilot

Klinkt goed!

Wat gebeurt er na de Pilot?

Na drie maanden zorgen wij voor een gesprek waarin we samen afstemmen hoe jouw marketingafdeling er nu voorstaat. Samen bespreken hoe het aanpakken van jouw Kernprobleem ervoor staat en of je de hulp van XY Marketing Solutions nog nodig hebt. Wij zijn er om jouw organisatie steeds beter te maken in marketing, en als we dat gedaan hebben, dan zijn we misschien wel niet meer nodig.

Echter zitten er veel voordelen in doorlopend management: een altijd up-to-date strategie die afgestemd is op potentiële veranderingen in de markt, een marketingschip dat nooit zonder kapitein zit en altijd toegang tot onze bewezen werkwijze, systemen en dashboards. Heb je na de pilot een goed gevoel bij ons? Of ben je onder de indruk van de resultaten? Dan kunnen we voor hetzelfde basistarief verder gaan.