Marketingmanagement: jouw marketingregisseur

Een marketingmanager die klaarstaat voor al jouw vragen rondom marketing en strategie. Dat is waar wij voor staan.

Marketingmanagement is de plek waar alle marketingdisciplines samenkomen. De marketingmanager zorgt voor één centraal punt van coördinatie, zodat alle marketingactiviteiten in samenhang met elkaar werken naar het doel dat de organisatie wil bereiken.

De externe marketingafdeling

De dienst marketingmanagement die XY Marketing Solutions aanbiedt helpt organisaties die (tijdelijk) geen eigen marketingafdeling hebben. XYMS  neemt de rol van de marketingafdeling dan geheel of gedeeltelijk over. De rol van de marketingmanager is daarbij een belangrijke, centrale functie die zorgt voor overzicht en richting.

De marketingregisseurs van XYMS

Vanuit XY Marketing Solutions is één persoon de regisseur, de coördinator, de projectmanager van alle marketingactiviteiten voor de opdrachtgever. Deze persoon fungeert als een soort externe CMO van de klant en is dus op het hoogste niveau verantwoordelijkheid van marketing in de organisatie. Deze regisseur stuurt alle andere personen aan die betrokken zijn bij marketingactiviteiten van de opdrachtgever, zowel van XYMS-specialisten, eigen marketeers van de opdrachtgevers of zelfs extern betrokkenen. Zo is er altijd één persoon die het overzicht bewaart.

Planning, rapportage en bewaken strategie

De belangrijkste verantwoordelijkheden van de marketingmanager vanuit XYMS is het maken en bewaken van de marketingplanning, het rapporteren van resultaten en het bewaken van de strategie. De marketingmanager is dus bij uitstek de persoon die in de gaten houdt of de bedachte strategie wordt uitgevoerd en of de resultaten naar verwachting zijn. Hij of zij grijpt in als aanpassingen nodig zijn aan de planning, de kanaalkeuze of misschien zelfs de strategie. De manager heeft de beschikking over een team specialisten voor de nodige specialistische kennis over marketingkanalen en -technieken.

Marketingmanagement met XY Marketing Solutions

XY Marketing Solutions is een marketingadviesbureau voor digitale vraagstukken. We hebben ervaren adviseurs in huis met een sterke focus op strategie en brede achtergrondkennis over digitale marketing. Marketingmanagement is een van onze diensten. We bedienen klanten in vele branches, van commercieel tot non-profit en hebben zowel grotere als kleinere organisatie is ons klantenbestand. We hebben een speciale band met familiebedrijven en salesmanagers. Ook helpen we graag bedrijven die een moeilijk in te vullen marketingvacature hebben.

Benieuwd naar wat XY Marketing Solutions voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek met een van onze marketingspecialisten.

NEEM CONTACT OP