Marketingmanagement

Wat is marketingmanagement?

Marketingmanagement is het leiding geven aan alle marketingactiviteiten van een organisatie of organisatieonderdeel. Een marketingmanager is verantwoordelijk voor het bepalen van de marketingstrategie in lijn met de organisatiedoelstellingen, het stellen en behalen van marketingdoelen, uitvoering van de marketingactiviteiten en beheer van het marketingbudget. Vaak is de marketingmanager onderdeel van de directie of het managementteam van de organisatie.

Goed marketingmanagement verbindt doelen, strategie én actie.

XYMS en marketingmanagement

Marketingmanagement laten uitvoeren door XY Marketing Solutions betekent het (tijdelijk) uitbesteden van de leiding over de marketingafdeling van de organisatie. Wij hebben hiervoor ervaren marketingmanagers in dienst met een brede, moderne kijk op het marketingvak en sterke focus op digitale marketing. Deze dienst is met name geschikt voor organisaties die een inhaalslag willen maken op digitalisering en digitale marketing. Het resultaat is een organisatie die intern beter gebruikmaakt van digitale mogelijkheden en kan anticiperen op kansen en bedreigingen door ontwikkelingen in de markt.

Aanverwante diensten

Marketingmanagement kan zowel worden uitgevoerd als losse dienst, als in combinatie met andere diensten. Digitale Strategie is een dienst die vaak in combinatie met marketingmanagement wordt uitgevoerd. De volgende diensten en producten zijn sterk verwant aan marketingmanagement:

Digitale vraagstukken oplossen met XY Marketing Solutions

XY Marketing Solutions is een marketingadviesbureau voor digitale vraagstukken. We hebben ervaren adviseurs in huis met een sterke focus op strategie en brede achtergrondkennis over digitale marketing. Marketingmanagement is een van onze diensten. We bedienen klanten in vele branches, van commercieel tot non-profit en hebben zowel grotere als kleinere organisatie is ons klantenbestand. We hebben een speciale band met familiebedrijven en salesmanagers. Ook helpen we graag bedrijven die een moeilijk in te vullen marketingvacature hebben.

Benieuwd naar wat XY Marketing Solutions voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek met een van onze marketingspecialisten.

NEEM CONTACT OP