Marketing voor e-commerce

E-commerce is vaak gericht op snelle groei in korte periode. Wij weten hoe we e-commerce ondernemers kunnen helpen met hun doelen op de lange termijn. Want dat is vele malen belangrijker.

Marketing voor e-commerce is een van de specialismen van XY Marketing Solutions. Binnen de XY Solutions Group, waar XYMS onderdeel van is, beheren we een aantal webshops en we hebben een fullfilment-organisatie onder onze hoede. We kennen daarom van dichtbij de klappen van de e-commerce-zweep en zijn als geen ander in staat e-commercebedrijven te helpen met marketingadvies en coördinatie van de marketingactiviteiten.

Marketingstrategie voor e-commerce

Veel e-commercebedrijven zijn kleinschalig begonnen en gewend heel productgericht te adverteren. Na verloop van tijd ontdekken veel ondernemers dat het ontbreekt aan een gedegen strategie en komt behoefte aan merkbekendheid om te hoek kijken. XYMS haakt hierop in met het aanbieden van strategie-werksessies voor het formuleren van een sterke marketingstrategie. Een aantal van de onderwerpen die aan bod komen tijdens deze werksessies voor e-commerce-organisatie zijn: missie, externe en interne omgeving, marktsegmenten en proposities.

Lees meer over onze diensten op het gebied van marketingstrategie

Voorbeeld: marketingstrategie voor smart home e-commerce

Een van de klanten van XYMS heeft zich in de afgelopen sterk ontwikkelt op het vlak van smart home producten. Het aanbod was op peil, maar de organisatie was nog niet echt onderscheidend. Door middel van een aantal werksessies hebben wij de klant geholpen te bepalen welke marktsegmenten en doelgroepen het meest kansrijk zijn om actief te gaan bewerken. De introductie van een eigen smart home merk en strenge kwaliteitsselectie van de producten zijn twee van de uitkomsten uit dit traject.

Marketingmanagement voor e-commerce

E-commerce-organisatie zijn vaak snelgroeiende en dynamische ondernemingen. Het goed organiseren van de marketingactiviteiten binnen de organisatie is dan vaak een uitdaging. Dit kan komen doordat de organisatie te klein is voor een volwaardige afdeling, waardoor één persoon zowel voor de uitvoering als de coördinatie verantwoordelijk is. Ook het vinden van de juiste persoon met het juiste kennisniveau is vaak een uitdaging. XY Marketing Solutions helpt e-commercebedrijven door de rol van marketingmanager over te nemen, bijvoorbeeld op basis van detachering of door te fungeren als de externe marketingafdeling van de opdrachtgever.

Lees meer over onze diensten op het gebied van marketingmanagement

Voorbeeld: marketingmanagement voor virtual racing start-up

Een opdrachtgever van XY Marketing Solutions ontwikkelde een specialistisch product voor de virtual racing markt. De uitdaging daarna was het aanjagen van de vraag naar het product en het op de juiste manier positioneren bij de doelgroep. Onder begeleiding van een marketingmanager van XY Marketing Solutions heeft de organisatie een kickstarter project opgestart. Dit werkte voor deze klant als de perfecte manier om de marktpotentie te onderzoeken en tegelijkertijd al inkomsten te genereren.

Marketingondersteuning nodig?

  Kan jouw e-commercebedrijf wel wat hulp gebruiken bij marketing? XY Marketing Solutions helpt graag met:

  • het formuleren van purpose en doelen van de organisatie;
  • analyse van de interne en externe omgeving;
  • een goed doordachte marketingstrategie;
  • het plannen en voorbereiden van marketingactiviteiten;
  • het coördineren van marketingcampagnes.