Marketingstrategie: startpunt succesvolle marketing

Een slim vakman begint niet te werken zonder een plan. Een marketingstrategie geeft je de houvast die je nodig hebt om je doelen slim en gestructureerd te halen.

Een marketingstrategie voor jouw organisatie

Het vertrekpunt van succesvolle marketing is een goed doordachte marketingstrategie. Deze strategie moet passen bij het hogere doel van de organisatie, moet rekening houden met kansen en bedreigingen uit de omgeving en moet recht doen aan de sterktes en zwaktes van de organisatie zelf. XY Marketing Solutions helpt organisaties bij de zoektocht naar de meest kansrijke strategie.

Marketingstrategie is de routekaart van het marketingplan.

De MarketingMarathon: strategie op maat

Voor het strategievormingsproces heeft XYMS een eigen methode ontwikkeld. Deze methode put uit wetenschappelijk bewezen theorieën en modellen uit bedrijfskunde en marketingwetenschappen. De methode hebben we de MarketingMarathon gedoopt. Tijdens het proces van de MarketingMarathon vullen we ons eigen XY Marketing Canvas in. Alle onderdelen van dit canvas zijn etappes die samen de MarketingMarathon vormen.

Lees meer over de MarketingMarathon

XY Marketing Canvas voor marketingstrategie

Etappes van de marathon

Veel van onze opdrachtgevers denken niet voor het eerst na over marketing als wij voor ze gaan werken. Daarom stellen we voor elke opdrachtgever een maatwerkprogramma samen. Uit hoeveel etappes de marathon bestaat hangt dus af van de beschikbare voorkennis. De verschillende onderdelen van de marathon, de etappes dus, zijn in logische volgorde als volgt:

 1. Purpose
 2. Organisatiedoelen
 3. Externe analyse
 4. Interne analyse
 5. Strategische opties
 6. Markt en segmenten
 7. Proposities
 8. Marketingdoelgroepen
 9. Marketingdoelstellingen
 10. Klantreis
 11. Marketingmix
 12. KPI’s en meetmethode

Bewezen methoden, technieken en modellen

Bij het doorlopen van de verschillende onderdelen van de MarketingMarathon maken we gebruik van bewezen methodes en marketingmodellen uit bedrijfskunde en marketingwetenschappen. Afhankelijk van de situatie zetten we een bijna eindeloze lijst methodes in die helpen bij het formuleren van de meest kansrijke strategie, om zo tot het gewenste doel te komen. Een kleine greep uit de vele methodes die wij regelmatig toepassen:

Marketingstrategie door een strategisch marketingbureau

XY Marketing Solutions is een marketingadviesbureau voor digitale vraagstukken. We hebben ervaren adviseurs in huis met een sterke focus op strategie en brede achtergrondkennis over digitale marketing. Het ontwikkelen van een marketingstrategie is een van onze diensten. We bedienen klanten in vele branches, van commercieel tot non-profit en hebben zowel grotere als kleinere organisatie is ons klantenbestand. We hebben een speciale band met familiebedrijven en salesmanagers. Ook helpen we graag bedrijven die een moeilijk in te vullen marketingvacature hebben.

Benieuwd naar wat XY Marketing Solutions voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek met een van onze marketingspecialisten.

NEEM CONTACT OP