Het XY-Manifest

Wij werken volgens het XY-Manifest. Hierin liggen de principes vast die wij hanteren bij ons dagelijks werk en ons helpen op een eerlijke manier zaken te doen terwijl we tegelijkertijd onszelf continu veranderen.

Digitalisering en bestaansrecht

Veel organisaties worstelen met digitalisering en voelen zich bedreigd in hun bestaansrecht, terwijl anderen digitalisering juist volledig omarmen. Bestaansrecht betekent letterlijk: je recht om te bestaan. Organisaties met bestaansrecht hebben een visie waarin zij zelf een cruciale rol spelen. Met andere woorden: zonder het bestaan van de organisatie kan die visie niet tot stand gebracht worden. Als gevolg van digitalisering kan dit bestaansrecht onder druk komen te staan, maar digitalisering biedt ook kansen. Misschien wel kansen om die visie juist beter of sneller te bereiken.

Digitalisering verandert bijna alles

Digitalisering gaat over veel meer dan technologie. Het raakt vrijwel alle facetten van de economie. Ja, digitalisering heeft alles te maken met innovatie, nieuwe wetten en regels, robotisering, kunstmatige intelligentie. Tegelijkertijd gaat het ook over nieuwe samenwerkingsvormen, organisatiestructuren, over ethische vraagstukken. En het gaat over mensen.

Digitalisering vraagt om antwoorden en een duidelijke visie op de veranderende rol van organisaties in de samenleving. Dit manifest is een weergave van onze visie in de vorm van een set leefregels die voor ons leidend zijn. Zó doen wij ons werk… of we doen het niet.

De negen punten uit het XY Manifest

Technologie XYMS Manifest

Nieuwe technologie moet je uitproberen

Iedere organisatie heeft baat bij het doorvoeren van technologie om processen te verbeteren, zeker commerciële organisaties.

Meer >>>

Wij twijfelen altijd aan alles

Waar anderen zeggen dat je nooit moet twijfelen, trekken we bij de XY Solutions Group in eerste instantie juist alles in twijfel.

Meer >>>
Grenzen XYMS Manifest

Grenzen zijn een overblijfsel uit een grijs verleden

Branche- en marktgrenzen zijn zo dynamisch geworden dat ze eigenlijk niet meer bestaan.

Meer >>>
Overbodig XYMS Manifest

Wij maken ons zo snel mogelijk overbodig

Wij adviseren niet naar onze eigen portemonnee. In tegendeel, we maken onszelf zo snel mogelijk overbodig.

Meer >>>
Ethisch XYMS Manifest

Ethisch handelen is de enige optie

Doordat de wereld om ons heen in rap tempo veranderd, worden organisaties gedwongen constant na te denken over wat de juiste manier van handelen is.

Meer >>>
Slimmer XYMS Manifest

Morgen zijn we slimmer dan vandaag

Vooruitgang is een dynamisch samenspel van kennis vergaren, kennis toepassen, resultaten toetsen en daarvan leren.

Meer >>>
Afdelingen XYMS Manifest

Afdelingen bestaan alleen op papier

Organisaties waar afdelingen volledig onafhankelijk van elkaar opereren bestaan niet.

Meer >>>
Waardecreatie XYMS Manifest

Waardecreatie heeft weinig met geld te maken

Bestaansrecht is niet te koop, maar wordt verdiend door iets toe te voegen waar andere organisaties of personen waarde aan toekennen.

Meer >>>
Veranderen XYMS Manifest

Níet veranderen is geen optie

De megatrends digitalisatie en globalisatie zorgen voor een nieuwe realiteit waarin verandering nog de enige constante is.

Meer >>>

Meer weten? Neem dan contact met ons op

  Vind jij het belangrijk om met een bureau te werken dat een duidelijke visie heeft? Heb je vragen of zorgen betreft digitalisering? Of wil je gewoon even sparren met iemand die daadwerkelijk iets zinnigs te zeggen heeft? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We staan graag voor je klaar en zijn benieuwd naar het jullie verhaal.

  • We reageren altijd binnen 1 werkdag
  • Experts in finance en digitalisering
  • Geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek

  Marketing volgens het boekje

  XY Marketing Solutions levert marketing volgens het boekje.

  Dit doen wij door bewezen marketingtechnieken en -modellen succesvol in te zetten voor moderne vormen van marketing. Een aantal wetenschappelijke modellen hebben we omgevormd tot digitale tools die voor iedereen beschikbaar zijn. Marketing Wizards noemen we die. Gebruik ze gerust om je organisatie te verbeteren. En als je daarbij hulp kunt gebruiken, neem dan contact op.

  Ontdek onze gratis marketing wizards

  Onderdeel van XY Solutions Group

  XY Solutions Group is een collectief van bedrijven waar XY Marketing Solutions er één van is. Alle XY-bedrijven hebben één ding gemeen: ze zijn gedreven om MKB-ondernemingen te helpen groeien in een wereld die steeds digitaler wordt. XY Solutions Group fungeert daarbij als hoofdkantoor en zorgt voor unieke waarde – niet alleen voor de XY-bedrijven. Nee, ook voor alle klanten, medewerkers (en hun gezinnen) en leveranciers.

  Meer over XY Solutions Group