Marketingwizards

gratis online tools voor marktonderzoek en strategievorming

XY Marketing Solutions gebruikt en ontwikkelt tools voor marktanalyse en strategievorming. Deze tools zijn online gratis te gebruiken voor onze klanten en andere geïnteresseerden. Veel van de wizards geven direct waardevolle inzichten die bruikbaar zijn bij het nemen van beslissingen over de te volgen marketingstrategie. Wel is aanvullende ondersteuning van een expert vaak nodig om het advies toepasbaar en op-maat te maken voor de organisatie.

Wizard klantwaardestrategie (Treacy & Wiersema)

Met onze wizard klantwaardestrategie ondek je aan de hand van 18 vragen welke strategie het beste past vanuit het perspectief van klanten. Na het invullen van de vragenlijst berekent de tool automatisch de meest geschikte klantwaardestrategie en presenteert die in een overzicht.

Start de Wizard Klantwaardestrategie

Wizard Generieke Concurrentiestrategieën (Porter)

Met behulp van onze Generieke Strategieën Tool kan elk bedrijf ontdekken welke van de vier concurrentiestrategieën van Porter het meest geschikt is. De tool leid je langs 24 vragen naar advies over de te volgen concurrentiestrategie voor jouw bedrijf.

Start de Generieke Strategieën Tool

Online Vijfkrachtenanalyse (Porter)

De Online vijfkrachtenanalyse helpt organisaties te ontdekken of de markt waarin ze opereren of willlen opereren nog winstgevend is. Na het invullen van de vragenlijst berekent de tool automatisch de sterkte van de vijf krachten in de markt en presenteert dit in een overzicht.

Start de Vijfkrachten Wizard

Meer tools in ontwikkeling

We werken continu aan het ontwikkelen en verbeteren van onze tools. Bezoek daarom regelmatig onze website om nieuwe tools te ontdekken.