Richèl Lubbers Architecten: 1800+ leads in een jaar door een goed marketingplan

Doelstellingen:
> Verhogen van merkbekendheid
> Meer leads voor sales
> Verhogen van omzet

richel lubbers architecten xyms methode doel tevredenheid

Dit is Richèl Lubbers Architecten

Richèl Lubbers Architecten is een integer architectenbureau uit Utrecht. Aan het hoofd van het bedrijf staat Richèl, een ervaren en gepassioneerd architect met een visie: het beste ontwerp creëren voor een fijn en persoonlijk huis. Geen ontwerp is hetzelfde en elke tekening wordt op de persoonlijke kenmerken van de klant afgestemd. Iedereen zoekt namelijk iets anders in het ontwerp van zijn of haar thuis. Richèl Lubbers Architecten richt zich op klanten die een nieuw en uniek huis of een passende uitbouw van de huidige woning willen

Verschillende branches, maar vaak dezelfde uitdagingen

Bij XYMS snappen we dat elke organisatie haar eigen unieke karakter heeft, maar we komen overal wel dezelfde herkenbare uitdagingen tegen. Kijk bijvoorbeeld naar Richel Lubbers Architecten: ze hadden al een sterke visie, maar miste nog een doeltreffend marketingplan. En laten we eerlijk zijn, met een beperkt budget kun je niet zomaar alle marketingkanalen uitproberen. Vanaf het allereerste moment moet er een doordacht plan achter zitten.

En dat is precies waar XY Marketing Solutions in beeld komt. Met onze eigen Marketingmethode brengen we supersnel de meest veelbelovende doelgroepen en kanalen boven water. We mixen daar een passende, onderzochte & toffe propositie bij, zodat jij als klant een hogere kans op succes hebt. Vooral voor MKB-ers met niet al te dikke marketingbudgetten is dat als een warm dekentje van geruststelling.

Marketingmanagement: jouw marketingregisseur

De Challenge van Richèl Lubbers Architecten

De Utrechtse architect Richèl Lubbers stond voor een uitdaging die dieper ging dan het ontwerpen van prachtige gebouwen. De ware strijd lag niet in het ontwerpproces, maar in het voortdurend aantrekken van nieuwe opdrachten. Voor Richèl Lubbers Architecten vormen klanten die op zoek zijn naar unieke architectonische ontwerpen de sleutel tot hun succes.

Het identificeren en aantrekken van deze opdrachtgevers is van vitaal belang om een gezonde stroom van uitdagende projecten te behouden. Tegelijkertijd streeft Richèl Lubbers Architecten naar kwaliteit boven kwantiteit. Het nastreven van duurzame groei zonder concessies te doen aan de integriteit en algehele tevredenheid van hun klanten staat centraal in hun bedrijfsfilosofie.

Belangrijk als je een langdurig traject ingaat: XYMS is een leuk team. Daarnaast ook kundig, betrokken en kritisch.

Het Projectteam van Richèl Lubbers Architecten

In 2019 stapte Xander Graaf aan boord voor een intensieve MarketingMarathon met Richèl Lubbers Architecten. Na deze eerste fase nam Reinier Bouterse als Coördinator het roer over, waarbij hij als marketingmanager de strategie verder vormgaf en implementeerde. Samen met het team van zowel XYMS als RLA werd er gestaag gewerkt aan het versterken van de marketinginspanningen voor Richèl Lubbers Architecten.

 • Xander - Strateeg

  Tijdens de Marathon hebben we uitgebreid gekeken naar de strategie van RLA, en welke voor de toekomst goed bij haar past. Hierbij houden we veel rekening met het bedrijf, de medewerkers en de wensen voor de toekomst. Dit vertaalt zich in een duidelijke doelgroep, met een bijpassend aanbod.

 • Reinier - Coördinator

  Het project was als het bouwen van een uniek architectonisch meesterwerk, waarbij elk detail bijdroeg aan het grotere geheel. Een geweldige reis waarin we niet alleen het marketinglandschap verkennen, maar ook een blijvende indruk achterlaten.

 • Tarik - Data Manager

  Voor Richel hebben we een meetsysteem opgebouwd waarbij we nauwlettend bij kunnen houden hoeveel mensen een leadmagnet downloaden of een contact zoeken met het bedrijf. Tevens zien we via welke kanalen deze mensen op de website zijn gekomen zodat we onze marketingactiviteiten kunnen aanscherpen waar nodig. Dit heeft gezorgd veel meetbaar resultaat!

richel lubbers architecten actieplan xyms

De Oplossing voor Richèl Lubbers Architecten

Bij RLA begon onze marketingreis met een intensieve Marketingmarathon in 2019. In de eerste twee dagen werden een scherpere positionering en concrete marketingstrategie vastgesteld, wat snel resulteerde in een doeltreffend actieplan. De daaropvolgende maanden voerden we stap voor stap dit plan uit, waardoor de marketingaanpak van het architectenbureau werd versterkt en gefocust.

Net zoals bij veel andere succescases baseerden we onze werkwijze op diepgaand onderzoek. We wilden begrijpen wat het ‘waarom’ was achter het architectenbureau, hun diepere doel en bestaansrecht. We analyseerden zowel externe als interne factoren om een holistisch beeld te vormen en keken naar sterke punten en groeikansen.

richel lubbers architecten kantoor xyms

Met deze nieuwe propositie en een helder begrip van de markt en veelbelovende doelgroepen, hebben we de juiste marketingkanalen en boodschappen vastgesteld voor Richèl Lubbers Architecten. Dankzij grondig voorwerk konden we snel schakelen met een van onze betrouwbare externe partners, waardoor we in een razend tempo een succesvolle campagne konden lanceren. Door gebruik te maken van het XY Marketing Meetmodel, zorgden we ervoor dat de resultaten nauwkeurig meetbaar waren, waardoor het aanzienlijke succes van de campagne direct inzichtelijk werd!

In 2023 hebben we Richèl Lubbers Architecten ondersteund met het genereren van maar liefst 1800 online leads, wat neerkomt op een indrukwekkend gemiddelde van 5 leads per dag.

website richel lubbers architecten

RLA x XYMS

Met onze doordachte strategische aanpak hebben we in korte tijd tastbare resultaten behaald in onze samenwerking met Richèl Lubbers Architecten. De impact is duidelijk zichtbaar, en we zijn verheugd te zien hoe onze inspanningen hebben bijgedragen aan de groei van het architectenbureau. Onze samenwerking heeft zich bewezen als een groot succes, en zowel wij als Richèl Lubbers Architecten zijn tevreden met de behaalde resultaten.

In de toekomst blijven we ons inzetten om Richèl Lubbers Architecten verder te ondersteunen en hun bereik te vergroten. Samen willen we blijven bouwen aan een nog succesvollere toekomst!

Ook benieuwd naar onze impact op jouw marketingafdeling?

  Reinier-Bouterse

  • Effectief aangestuurde marketingafdeling
  • Mis geen kansen met het slimme XY Marketing Model
  • Toegang tot onze slimme tools & heldere dashboards
  • Meer impact door innovatie van jouw marketing