Juridische Analyse voor marketing

Wat is een juridische analyse

Een juridische analyse is een snapshot van de juridische aspecten die van belang zijn bij de primaire bedrijfsvoering van een organisatie. Het doel van de juridische analyse is het blootleggen van sterktes en zwaktes van de organisatie op juridisch vlak. Bij een juridische analyse komen vragen aan bod als: “Hoe wordt binnen de organisatie omgegaan met persoonsgegevens” en “wat voor overeenkomsten worden gesloten met opdrachtgevers?” De juridische analyse is meestal onderdeel van een bredere interne analyse van de organisatie.

De juridische analyse zoekt sterktes en zwaktes op juridisch gebied.

Een juridische analyse door XY Legal Solutions

XY Marketing Solutions werkt samen met zusterorganisatie XY Legal Solutions voor het uitvoeren van de juridische analyse. Door deze samenwerking zijn opdrachtgevers verzekerd van specialistische dienstverlening op het vlak van juridische vraagstukken.

XY Legal Solutions stelt vragen met betrekking tot het juridische beleid van een organisatie, waaruit een advies met concrete verbeterpunten kan volgen. De juridische zaken van een organisatie worden hiermee tegen het licht gehouden. Verschillende vragen (met daarbij horende sub vragen) passeren de revue:

  • Hoeveel (actieve) arbeidscontracten zijn er in totaal afgesloten?
  • Worden er algemene voorwaarden gehanteerd?
  • Hoeveel verschillende overeenkomsten zijn er gesloten met leveranciers (hoeveel leveranciers zijn er)?
  • Wat voor overeenkomsten worden gesloten met opdrachtgevers?
  • Zijn er resellovereenkomsten gesloten met andere, eventuele buitenlandse, organisaties?
  • Wat zijn de klanten van een organisatie (b2c, b2b)?
  • Hoe wordt binnen de organisatie omgegaan met persoonsgegevens?
  • Wat is de rechtsvorm van de organisatie?
  • Heeft de organisatie een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten?

De antwoorden op deze vragen bieden belangrijke inzichten voor de gehele interne analyse. De juridische sterktes en zwaktes hebben immers direct invloed op alle andere aspecten van de bedrijfsvoering.

Aanverwante diensten

Een juridische analyse kan zowel worden uitgevoerd als losse dienst, als in combinatie met andere diensten. De interne analyse van de organisatie is een dienst die vaak in combinatie met een juridische analyse wordt uitgevoerd. Een juridische analyse kan ook onderdeel zijn van een MarketingMarathon. In deze meerdaagse serie workshops komen binnen een zeer korte doorlooptijd onderzoek, strategievorming, datacollectie en implementatie aan bod. De volgende diensten en producten zijn sterk verwant aan het inrichten van een meetinstallatie:

Digitale vraagstukken oplossen met XY Marketing Solutions

XY Marketing Solutions is een marketingadviesbureau voor digitale vraagstukken. We hebben ervaren adviseurs in huis met een sterke focus op strategie en brede achtergrondkennis over digitale marketing. Juridische analyse voor marketing is een van onze diensten. We bedienen klanten in vele branches, van commercieel tot non-profit en hebben zowel grotere als kleinere organisatie is ons klantenbestand. We hebben een speciale band met familiebedrijven en salesmanagers. Ook helpen we graag bedrijven die een moeilijk in te vullen marketingvacature hebben.

Benieuwd naar wat XY Marketing Solutions voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek met een van onze marketingspecialisten.

NEEM CONTACT OP