Marketing Automation

Het versturen van gepersonaliseerde nieuwsbrieven aan je contacten is nog altijd een van de meest krachtige marketinginstrumenten. Maar Marketing Automation is zoveel meer dan dat. Denk aan het automatisch opvolgen van bezoekers van je website, het versturen van elkaar opvolgende instructie- of trainings-e-mails of het automatisch bepalen welke leads het meest interessant zijn om op te volgen (Lead Scoring). Software voor Marketing Automation wordt steeds betaalbaarder en daarmee toegankelijk voor meer bedrijven.

Marketing Automation moet voelen als persoonlijk contact.

Automatiseren om te automatiseren houden wij niet van bij XY Marketing Solutions. Zoals alles wat we doen, automatiseren we met een doel. Voor Marketing Automation betekent dit dat we voor klanten niet alleen hun werk efficiënter maken, maar ook de ervaring voor de ontvanger beter. Als je Marketing Automation goed implementeert werk het zo dat de ontvanger van een automatisch verstuurd bericht merkt dat het bericht perfect aansluit bij waar hij op dat moment behoefte aan heeft. Het voelt persoonlijk, hoewel het vaak toch wel duidelijk is dat het niet ‘met de hand’ geschreven is.

Wat kun je dan automatiseren?

Een systeem dat automatisch marketingberichten voor je verstuurt, werkt op basis van opdrachtregels ‘als dit gebeurt, doe dan dat’. In de meeste systemen heet zo’n set regels een Workflow. De functies die beschikbaar zijn hangen af van het systeem dat wordt gekozen, maar denk aan zaken als het versturen van een bericht een paar dagen nadat iemand iets download van je website, het toewijzen van een score op basis van iemands gedrag op je website (lead scoring) en het versturen van een mail met een actiecode op iemands verjaardag.

Trial & error

Dat klinkt natuurlijk allemaal erg romantisch, maar het eerlijke verhaal is dat je wel eerst wat tijd moet investeren om het systeem goed in te richten. En niet elke functie is even nuttig voor elk bedrijf. XY Marketing Solutions helpt bedrijven bij het maken van keuzes m.b.t. Marketing Automation en verzorgt de implementatie. Hierbij zien we Marketing Automation niet als een losstaand onderdeel, maar kijken we altijd naar de rol in de totale marketingmix en de aansluiting op de gekozen marketingstrategie.

Digitale vraagstukken oplossen met XY Marketing Solutions

XY Marketing Solutions is een marketingadviesbureau voor digitale vraagstukken. We hebben ervaren adviseurs in huis met een sterke focus op strategie en brede achtergrondkennis over digitale marketing. Marketing Automation is een van onze diensten. We bedienen klanten in vele branches, van commercieel tot non-profit en hebben zowel grotere als kleinere organisatie is ons klantenbestand. We hebben een speciale band met familiebedrijven en salesmanagers. Ook helpen we graag bedrijven die een moeilijk in te vullen marketingvacature hebben.

Benieuwd naar wat XY Marketing Solutions voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek met een van onze marketingspecialisten.

NEEM CONTACT OP