Digitale Marketingduizendpoot

Wat is een marketingduizendpoot?

Een marketingduizendpoot is een fictieve medewerker die alles kan en overal verstand van heeft als het gaat om marketing. Deze medewerker zou in z’n eentje de complete marketingafdeling kunnen zijn, maar uiteraard is dat onmogelijk. De marketingduizendpoot is een term die XY Marketing Solutions heeft geïntroduceerd om duidelijk te maken dat vrijwel altijd een breed scala aan specialiteiten nodig zijn om de (digitale) marketing van een organisatie goed te organiseren.

De digitale marketingduizendpoot bestaat niet, daarvoor is het vak te veelzijdig geworden.

De digitale marketingduizendpoot van XY Marketing Solutions

Een marketingduizendpoot van XYMS inschakelen betekent de beschikking krijgen over een ‘mini-marketingafdeling’. Alle voor de organisatie benodigde specialismen worden ingevuld zonder dat voor elke discipline een aparte specialist hoeft te worden aangenomen of ingehuurd. De karakteristieken van deze fictieve medewerker zijn uiteraard voor elke organisatie anders, op basis van de marketingbehoeften en gekozen strategie. Het resultaat is een op-maat marketingafdeling voor de organisatie in één overeenkomst met XY Marketing Solutions.

De specialismen van de digitale marketingduizendpoot

Het aantal specialismen binnen het marketingvak is enorm groot. XY Marketing Solutions voert de werkzaamheden binnen deze specialismen uit met eigen mensen en mensen uit ons netwerk van marketingspecialisten. We onderscheiden de volgende hoofdonderwerpen waar een digitale marketingduizendpoot verstand van heeft:

  • Marketingstrategie
  • Marketingmanagement
  • Content Marketing
  • Paid Advertising
  • Social Marketing & Advertising
  • SEO
  • Contentproductie (tekst, video, beeld)
  • Data Analytics
  • Content Management
  • Customer Relationship Management (CRM)

Aanverwante diensten

Een digitale marketingduizendpoot kan zowel worden uitgevoerd als losse dienst, als in combinatie met andere diensten. Marketingstrategie is een dienst die vaak in combinatie met marketingmanagement wordt uitgevoerd. Ook is het heel gangbaar dat de marketingduizendpoot wordt ingeschakeld na een MarketingMarathon. In deze meerdaagse serie workshops komen binnen een zeer korte doorlooptijd onderzoek, strategievorming, datacollectie en implementatie aan bod. De volgende diensten en producten zijn sterk verwant aan de marketingduizendpoot:

Digitale vraagstukken oplossen met XY Marketing Solutions

XY Marketing Solutions is een marketingadviesbureau voor digitale vraagstukken. We hebben ervaren adviseurs in huis met een sterke focus op strategie en brede achtergrondkennis over digitale marketing. De Digitale Marketingduizendpoot is een van onze diensten. We bedienen klanten in vele branches, van commercieel tot non-profit en hebben zowel grotere als kleinere organisatie is ons klantenbestand. We hebben een speciale band met familiebedrijven en salesmanagers. Ook helpen we graag bedrijven die een moeilijk in te vullen marketingvacature hebben.

Benieuwd naar wat XY Marketing Solutions voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek met een van onze marketingspecialisten.

NEEM CONTACT OP