Meetinstallatie inrichten

Wat is een meetinstallatie?

Een meetinstallatie is een systeem waarin data wordt verzameld met als doel resultaten te kunnen meten van marketinginspanningen. Het inrichten van een meetinstallatie betekent het koppelen van systemen en het inzichtelijk maken van de cijfers die relevant zijn om beslissingen te kunnen nemen. Vragen als “presteren onze campagnes zoals verwacht” en “welk kanaal levert de grootste bijdragen aan onze sales” kunnen worden beantwoord met behulp van een goed ingerichte meetinstallatie.

Een meetinstallatie maakt het effect van marketinginspanningen op de organisatie zichtbaar.

Meetinstallatie en marketingdashboard door XYMS

Het inrichten van een meetinstallatie door XY Marketing Solutions start met een analyse van de bestaande systemen en beschikbare koppelingen. Zijn er al dashboards beschikbaar? Op welke cijfers wordt op dit moment gestuurd? Na deze situatie-analyse bepaalt een technische consultant op basis van de gewenste KPI’s en doelen welke data benodigd zijn voor de meetinstallatie. Vervolgens worden alle bronnen gekoppeld en wordt de data omgezet in leesbare cijfers. Het resultaat is een overzichtelijk dashboard waarop alle relevante cijfers zichtbaar zijn.

Gebruikte technieken en methoden

Voor het inrichten van een meetinstallatie wordt technologie gebruikt om data te verzamelen, te combineren en te presenteren. Het gebruiken van betrouwbare en gebruiksvriendelijke technologie vinden we belangrijk bij XY Marketing Solutions. Technologie en methoden die we vaak gebruiken bij meetinstallaties zijn:

  • Google Tag Manager
  • Google Analytics
  • Google Data Studio
  • CRM data
  • Hotjar
  • Facebook Audience Insights
  • Google Optimize

Aanverwante diensten

Een meetinstallatie inrichten kan zowel worden uitgevoerd als losse dienst, als in combinatie met andere diensten. Het bepalen van KPI’s en doelen is een dienst die vaak in combinatie met het inrichten van een meetinstallatie wordt uitgevoerd. Een meetinstallatie inrichten is ook vaak onderdeel van een MarketingMarathon. In deze meerdaagse serie workshops komen binnen een zeer korte doorlooptijd onderzoek, strategievorming, datacollectie en implementatie aan bod. De volgende diensten en producten zijn sterk verwant aan het inrichten van een meetinstallatie:

Digitale vraagstukken oplossen met XY Marketing Solutions

XY Marketing Solutions is een marketingadviesbureau voor digitale vraagstukken. We hebben ervaren adviseurs in huis met een sterke focus op strategie en brede achtergrondkennis over digitale marketing. Een meetinstallatie inrichten is een van onze diensten. We bedienen klanten in vele branches, van commercieel tot non-profit en hebben zowel grotere als kleinere organisatie is ons klantenbestand. We hebben een speciale band met familiebedrijven en salesmanagers. Ook helpen we graag bedrijven die een moeilijk in te vullen marketingvacature hebben.

Benieuwd naar wat XY Marketing Solutions voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek met een van onze marketingspecialisten.

NEEM CONTACT OP