Methoden voor marketing

We houden van het toepassen van bewezen succesvolle modellen die op basis van wetenschappelijk onderzoek zijn ontstaan. Hiermee brengen we structuur en logica aan in ons werk en kunnen we de keuzes die we maken goed uitleggen aan onze klanten. Vele methoden en technieken zijn breder toepasbaar dan waarvoor ze in eerste instantie zijn ontwikkeld. Sommige modellen zijn in vijf minuten in te vullen en sommige vergen dagen werk. Bij de meeste modellen kan het allebei…

Voor vrijwel elke marketinguitdaging is al eens een model bedacht. De juiste toepassing is de kunst.

Welke methode gebruik je wanneer?

De keuze voor het gebruiken van een of meerdere methoden hangt sterkt af van de fase waarin de organisatie zich bevindt en welk probleem er moet worden opgelost. Om een goede situatieanalyse uit te voeren gebruiken we graag de methoden ABCDDESTEP en het Vijfkrachtenmodel van Porter. Het verwerken van de uitkomsten van die anlyses kan bijvoorbeeld met de alom bekende SWOT-analyse en de SFA-toets om de meest kansrijke opties te bepalen.  Bij stragievorming (voor marketing of op organisatieniveau) zijn bijvoorbeeld de waardecreatie volgens Treacy en Wiersema, Porters concurrentiestrategieën en de groeistrategieën van Ansoff erg geschikt.

Tenslotte gebruiken we praktische modellen als de Pirate Funnel voor het in kaart brengen van de Customer Journey en het 3H-model voor het succesvol uitvoeren van een contentstrategie.

Methoden voor marketing en XY Marketing Solutions

XY Marketing Solutions is een marketingadviesbureau voor digitale vraagstukken. We hebben specialisten in huis voor alle facetten van het brede marketingvak. Methoden voor marketing is een methode die we regelmatig toepassen voor onze klanten. We hechten veel waarde aan het toepassen van bewezen methodieken als basis voor (strategische) marketingplanning.

We bedienen klanten in vele branches, van commercieel tot non-profit en hebben zowel grotere als kleinere organisatie is ons klantenbestand. We hebben een speciale band met familiebedrijven en salesmanagers. Ook helpen we graag bedrijven die een moeilijk in te vullen marketingvacature hebben.

Benieuwd naar wat XY Marketing Solutions voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek met een van onze marketingspecialisten.