Campagnemanagement digitale marketing

Wat is campagnemanagement?

Campagnemanagement is het beheren en uitvoeren van (digitale) marketingcampagnes. Op basis van een reeds ontwikkelde marketingstrategie en heldere doelstellingen worden campagnes uitgevoerd die zorgen voor conversies voor de organisatie (bijvoorbeeld leads of verkopen). Goed uitgevoerd campagnemanagement zorgt voor een steady stroom aan conversies voor een vastgelegd budget en voert kleine optimalisaties uit op basis van data-inzicht.

Goed campagnemanagement zorgt voor focus op het doel en kleine koerscorrecties.

XYMS en campagnemanagement

Het uitvoeren van campagnemanagement door XY Marketing Solutions is een dienstverlening voor klanten die ons reeds hebben ingeschakeld voor onderzoek en/of strategie. De werkzaamheden worden uitgevoerd door een ervaren marketeer die kennis heeft van de platforms en systemen waarmee de campagne wordt uitgevoerd. Een campagnemanager van XYMS rapporteert minimaal 1x per maand de campagneresultaten en voert de benodigde optimalisaties uit om de campagneprestaties op peil te houden. Het resultaat van campagnemanagement door XYMS is een steady resultaat van inspanningen op digitale marketing en tijdige signalering wanneer strategiewijziging noodzakelijk is.

Gebruikte methodes en technieken

Voor campagnemanagement gebruikt XY Marketing Solutions diverse tools en technieken voor het beheren, rapporteren en optimaliseren van digitale-marketingcampagnes. Het gebruiken van betrouwbare en gebruiksvriendelijke technologie vinden we belangrijk bij XY Marketing Solutions. Technologie die we vaak gebruiken bij campagnemanagement zijn:

  • Google Ads
  • Facebook Advertising
  • LinkedIn Campaign Manager
  • Google Analytics
  • Google Tag Manager
  • Google Data Studio

Aanverwante diensten

Campagnemanagement wordt uitgevoerd voor klanten van XYMS die reeds een onderzoeks- of strategietraject hebben afgenomen. Vaak wordt campagnemanagement afgenomen in combinatie met anders diensten, zoals een testcampagne of marketingmanagement. Campagnemanagement is ook vaak een vervolgstap na het uitvoeren van een MarketingMarathon. In deze meerdaagse serie workshops komen binnen een zeer korte doorlooptijd onderzoek, strategievorming, datacollectie en implementatie aan bod. De volgende diensten en producten zijn sterk verwant aan campagnemanagement:

Digitale vraagstukken oplossen met XY Marketing Solutions

XY Marketing Solutions is een marketingadviesbureau voor digitale vraagstukken. We hebben ervaren adviseurs in huis met een sterke focus op strategie en brede achtergrondkennis over digitale marketing. Campagnemanagement digitale marketing is een van onze diensten. We bedienen klanten in vele branches, van commercieel tot non-profit en hebben zowel grotere als kleinere organisatie is ons klantenbestand. We hebben een speciale band met familiebedrijven en salesmanagers. Ook helpen we graag bedrijven die een moeilijk in te vullen marketingvacature hebben.

Benieuwd naar wat XY Marketing Solutions voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek met een van onze marketingspecialisten.

NEEM CONTACT OP