LeaseMediator: 50+ nieuwe auto’s met een impactvolle strategie

>Meer leads voor sales
>Verhogen van het aanbod
>Vergroten van de naamsbekendheid

Dit is LeaseMediator

LeaseMediator is een betrouwbare bemiddelaar die particulieren en bedrijven helpt bij het voordelig doorzetten van een leasecontract. Het afkopen van een contract is vaak een kostbare aangelegenheid. LeaseMediator brengt vraag en aanbod bij elkaar en faciliteert alles rondom de overdracht van het leasecontract en de auto. Hierdoor verloopt de transactie betrouwbaar en zonder discussie over mogelijke schades en/of een vieze auto.

Leaseauto’s hebben tegenwoordig lange levertijden door o.a. het aanhoudende chiptekort. Daarom is het steeds moeilijker voor particulieren en bedrijven om aan een leaseauto te komen. Dit maakt het aanbod van LeaseMediator interessant: je neemt een leasecontract over en krijgt er vaak nog wat bij als overnamebonus.  

Andere branche, dezelfde uitdaging

Bij XYMS erkennen we dat elke organisatie uniek is, terwijl we ook soortgelijke uitdagingen herkennen bij soms de meest uiteenlopende organisaties. LeaseMediator heeft een duidelijke visie op groei: duurzaam en kwalitatief. Doordat er gewerkt moet worden met een beperkt beschikbaar budget, kan niet elk kanaal lukraak getest worden. Er moet vanaf het begin een goed idee achter de operationele keuzes zitten.

Daar is de dienstverlening van XY Marketing Solutions heel geschikt voor. Wij identificeren relatief snel de meest kansrijke doelgroepen en kanalen, en formuleren daar een passende propositie bij. Zo ben je als klant verzekerd van een hogere slagingskans, en voor MKB-ers met beperkte marketingbudgetten is dat een comfortabel idee.

Marketingmanagement: creëer relevante impact met marketing

De Challenge van LeaseMediator

Achter de succesvolle stroom van leaseoverdrachten ligt een complexe uitdaging verborgen. De echte uitdaging voor LeaseMediator ligt niet in het proces van overdracht, maar in het voortdurend aanvullen van hun voorraad aan beschikbare leaseauto’s. Particulieren en bedrijven die bereid zijn hun leasecontract ter overname aan te bieden, vormen de levensader van LeaseMediator’s aanbod.

Het identificeren en aantrekken van deze aanbieders is van cruciaal belang om een gezonde voorraad van beschikbare leaseauto’s te behouden. Tegelijkertijd houdt LeaseMediator vast aan kwaliteit boven kwantiteit. Het streven naar een duurzame jaarlijkse groei zonder afbreuk te doen aan de betrouwbaarheid en de algehele tevredenheid van hun klanten staat centraal in hun bedrijfsfilosofie.  

XYMS begeleidt je groei: dat zorgt voor een fijne samenwerking!

Het Projectteam van XYMS

Voor het succes van LeaseMediator hebben we gewerkt met een klein team van professionals. In het hart van deze samenwerking stonden twee professionals centraal. Reinier Bouterse, in de rol van marketingcoördinator, speelde een cruciale rol bij het ontwikkelen van een duidelijke strategische marketingmix voor LeaseMediator. Zijn inzichten en strategische aanpak vormden het fundament voor het uitzetten van de koers. Aan de zijde van data-analyse speelde Tarik Azouagh een centrale rol. Als data-analist bracht hij relevante inzichten in de huidige resultaten, doelgroepen en concurrentie naar voren. Zijn expertise en analytische vaardigheden waren van onschatbare waarde om de juiste koers voor LeaseMediator uit te stippelen.  

 • Reinier - Coördinator

  In dit project kwamen twee van mijn passies samen: Online Marketing & Auto’s. Samen werkten we aan gezonde groei en meer aanbod, en dat maakte het des te bevredigender.

 • Tarik - Data Manager

  "Ik ben trots dat we gedetailleerd inzicht hebben verkregen in de bronnen en het verloop van zowel de leasecontractaanvragen als -aanbiedingen. Dit proces stelt ons in staat om de marketinginspanningen continu te evalueren en te optimaliseren."

De Oplossing voor LeaseMediator

Bij LeaseMediator zijn we begonnen met gerichte coachingsessies met de ondernemer om de obstakels voor groei te identificeren. Terwijl LeaseMediator sterk is in het soepel overdragen van leasecontracten, lag de ware uitdaging in het vergroten van hun voorraad, met name van particulieren of bedrijven die hun leasecontracten ter overname aanboden. Onze aanpak focuste op het realiseren van specifieke doelen, waaronder het herstellen van de verhouding tussen leads voor aanbod en verkoop, het behalen van een vastgesteld aantal maandelijkse verkopen, en het stimuleren van de leadgeneratie voor LeaseMediator. Budget-technisch gezien moesten we keuzes maken: daarom besloten we om het grootste deel van de aandacht, tijd en budget te besteden aan het aantrekken van prospects die zich al in de markt bevonden om hun leasecontract over te dragen. 

Een grondige 4ST-analyse bracht Quick Wins aan het licht in Google Search Advertising. We voerden uitgebreid onderzoek uit om de juiste doelgroep te bepalen en analyseerden zoekopdrachten om de meest relevante voor de doelgroep te identificeren.

Na deze analysefase brachten we een uitvoerend extern specialist aan boord om SEA in te zetten en de gewenste resultaten te behalen. We stuurden deze partner wekelijks aan en rapporteerden maandelijks aan LeaseMediator over resultaten, inzichten, kansen en ontwikkelingen. Dit zorgde voor een efficiënte samenwerking waarin alle betrokkenen hun expertise inzetten om de strategische doelen van het bedrijf te ondersteunen. Daarnaast richtten we ons op de optimalisatie van de meetinstallatie op de website. Deze verbeteringen resulteerden in het vaststellen van een benchmark voor de ideale cost-per-lead na verloop van tijd.

Onze gecombineerde aanpak heeft aanzienlijk bijgedragen aan het succes van LeaseMediator. Met de implementatie van onze nieuwe strategie en propositie heeft LeaseMediator niet alleen hun aanbod uitgebreid met maar liefst 50 aangeboden auto’s, maar ook aantoonbare resultaten behaald. Deze nieuwe benadering heeft LeaseMediator geholpen om efficiëntie te realiseren en hun groeidoelstellingen te behalen. Het is niet slechts een kwestie van meer auto’s aanbieden, maar ook van het behalen van meetbare resultaten en het bewerkstelligen van groei. Dit succes is een duidelijke demonstratie van de kracht van doelgericht marketingmanagement en strategische uitvoering. 

LeaseMediator x XYMS

De samenwerking met LeaseMediator heeft al aanzienlijke groei opgeleverd, maar dit is slechts het begin van ons gezamenlijke avontuur. Met een sterker fundament zijn we nu in staat om de groei verder voort te zetten en uit te breiden. Samen blijven we bouwen aan een nog veelbelovendere toekomst voor LeaseMediator en kijken we uit naar de volgende fase van ons succesverhaal. 

Ook benieuwd naar onze impact op jouw marketingafdeling?

  Reinier-Bouterse

  • Effectief aangestuurde marketingafdeling
  • Mis geen kansen met het uitgebreide XY Marketing Model
  • Toegang tot onze slimme tools & heldere dashboards
  • Meer impact door innovatie van jouw marketing