Externe analyse

Wat is een externe analyse?

Een externe analyse is simpelweg het onderzoeken van de omgeving buiten de organisatie, op zoek naar kansen en bedreigingen. De externe analyse is essentieel om de huidige positie van de organisatie te kunnen vaststellen en keuzes te maken over de meest kansrijke toekomstige positie. We onderscheiden hierbij de macro omgeving (waar je als organisatie geen invloed op hebt) en de meso-omgeving (waar je als organisatie wel invloed op hebt). De analyse van de macro-omgeving beantwoordt vragen als “welke ontwikkelingen vinden plaats waar ik als organisatie afhankelijk van ben of die bedreigend zijn”. Bij de meso-omgeving vraag je je bijvoorbeeld af hoe jouw markt eruitziet en waar je concurrenten zich bevinden.

Ontdek kansen en bedreigingen met een externe analyse.

Externe analyse door XYMS

Een externe analyse door XY Marketing Solutions begint met deskresearch. Daarbij maken we gebruik van diverse op wetenschap gebaseerde methoden. De verzamelde gegevens gebruiken we vervolgens voor een inspirerende werksessie met de klant waarin kansen en bedreigingen in de markt worden geïdentificeerd. Het resultaat van deze externe analyse is een op de organisatie toegespitst overzicht van kansen en bedreigingen dat bijdraagt aan het bepalen van de koers voor de toekomst.

XY Marketing Wizard

Gebruikte methoden

Bij het uitvoeren van de externe analyse van een organisatie gebruiken wij een aantal bewezen methodieken die hun oorsprong vinden in wetenschappelijk onderzoek. De methoden voor externe analyse die wij vaak gebruiken zijn:

Aanverwante diensten

De externe analyse van de organisatie kan zowel worden uitgevoerd als losse dienst, als in combinatie met andere diensten. De interne analyse van de organisatie is een van onze diensten die vaak direct na de externe analyse wordt uitgevoerd. De interne en externe analyse vormen samen de input voor het invullen van het SWOT-model. De externe analyse is ook een belangrijk onderdeel van een MarketingMarathon. In deze meerdaagse serie workshops komen binnen een zeer korte doorlooptijd onderzoek, strategievorming, datacollectie en implementatie aan bod. De volgende diensten en producten zijn sterk verwant aan de externe analyse:

Digitale vraagstukken oplossen met XY Marketing Solutions

XY Marketing Solutions is een marketingadviesbureau voor digitale vraagstukken. We hebben ervaren adviseurs in huis met een sterke focus op strategie en brede achtergrondkennis over digitale marketing. De Externe Analyse van een organisatie is een van onze diensten. We bedienen klanten in vele branches, van commercieel tot non-profit en hebben zowel grotere als kleinere organisatie is ons klantenbestand. We hebben een speciale band met familiebedrijven en salesmanagers. Ook helpen we graag bedrijven die een moeilijk in te vullen marketingvacature hebben.

Benieuwd naar wat XY Marketing Solutions voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek met een van onze marketingspecialisten.

NEEM CONTACT OP

Marketing volgens het boekje

XY Marketing Solutions levert marketing volgens het boekje.

Dit doen wij door bewezen marketingtechnieken en -modellen succesvol in te zetten voor moderne vormen van marketing. Een aantal wetenschappelijke modellen hebben we omgevormd tot digitale tools die voor iedereen beschikbaar zijn. Marketing Wizards noemen we die. Gebruik ze gerust om je organisatie te verbeteren. En als je daarbij hulp kunt gebruiken, neem dan contact op.

Ontdek onze gratis marketing wizards

Onderdeel van XY Solutions Group

XY Solutions Group is een collectief van bedrijven waar XY Marketing Solutions er één van is. Alle XY-bedrijven hebben één ding gemeen: ze zijn gedreven om MKB-ondernemingen te helpen groeien in een wereld die steeds digitaler wordt. XY Solutions Group fungeert daarbij als hoofdkantoor en zorgt voor unieke waarde – niet alleen voor de XY-bedrijven. Nee, ook voor alle klanten, medewerkers (en hun gezinnen) en leveranciers.

Meer over XY Solutions Group